Prijem HIO “Kolibri” u HIS
april 12, 2010
Izviđački kamp u Trojacima – Makedonija
jun 27, 2010

Mnogima je jutro 24.4.2010. izgledalo isto kao i svako drugo aprilsko jutro, ali posebnom broju mladih ovo jutro je bilo posebno. To je bilo svitanje dana, dana kada će oni postati izviđači. Ove subote poslepodne sastali smo se u prostorijama Hrišćanske Adventističke Crkve u Crvenki gde su najnestrpljiviji bili 8 izviđača koji su očekivali da im se stave izviđačke marame oko vrata i time postanu punopravni članovi Hrišćanskog Izviđačkog Odreda „Merkati“ u Crvenki.
Ova svečanost je bila sazvana i povodom primanja HIO „Merkati“ u članstvo Hrišćanskog Izviđačkog Saveza, u jednu veliku porodicu izviđača koja broji desetine hiljade izviđača po celom svetu. Ovoj svečanosti je prisustvovao i Dragan Ćirić, predsednik SCO Hrišćanske Adventističke Crkve koji je sa nama podelio jednu poučnu priču.
Kao stariji izviđač, naš gost je bio Dragan Grujičić, sekretar za mlade pri JIEU Hrišćanske Adventističke Crkve i Predsednik Hrišćanskog Izviđačkog Saveza. On je i poveo ovu ceremoniju objašnjavajući ko su, šta su izviđači i koji su njihovi ciljevi, nakon čega je zajedno sa svima nama – mlađim izviđačima – ponovio izviđačku zakletvu. Nakon zakletve sledilo je primanje. Dragan Grujičić je primio Šili Davida u izviđače, kao vođu HIO „Merkati“, nakon čega je on primio svog zamenika i zajedno sa i ostale članove odreda.
Za sve nas ovo je bio zaista poseban dan i ostaće svima nama u lepom sećanju.