DOŽIVI BIBLIJU

Izviđači iz celog sveta uče napamet stihove, poglavlja i knjige Biblije kao deo Izviđačkog biblijskog iskustva (IBI). IBI je odlična početna tačka za proučavanje Biblije i odnos sa Isusom Hristom koji menja život. Ali učenje napamet je samo početak.

Izviđačko Biblijsko iskustvo osmišljeno je tako da pomogne Izviđačima i mladim ljudima da razmatraju i razmišljaju o onome što Biblija kaže i kako se to odnosi na njihov život. Ono sadrži ideje za primenu kako bi Izviđačima pomoglo da ono što proučavaju, mogu i da primene u svom svakodnevnom iskustvu kod kuće, u školi i u crkvi.

Svaki tim se takmiči protiv postavljenog merila znanja, a svi koji daju dovoljan broj tačnih odgovora, idu dalje. Zajednički sastanci dodaju osećaj uzbuđenja i dodatni nivo adrenalina koji podstiče učesnike na više nivo pamćenja. Ipak, svi mogu da napreduju, isključivo na osnovu svojih napora.

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u ovo lepo i obogaćujuće iskustvo u kojem ćete bolje upoznati život Isusa Hrista, a i imati priliku da se takmičite u znanju ne jadni protiv drugih nego jedni sa drugima.

Takmičenje iz poznavanja Biblije za izviđače i poletarce

11. mart 2022, Beograd

 

ONLINE PRIJAVA TIMOVA

Za svaki pojedinačni tim potrebno je odraditi posebnu prijavu!

Takmičenje na nivou HIS-a: 11. mart 2023. u Beogradu

Takmičenje na nivou Evrope: 15. april 2023. u Atini, Grčka

Biblijska knjiga za 2022/23: Jevanđelje po Jovanu (izviđači uče kompletno jevanđelje, dok poletarci uče glave 1-8). Na takmičenju se koristi Daničić-Karadžić prevod Biblije.

Dodatni materijal: SDA Bible commentary

Preuzmite priričnik u PDF formatu

Preuzmite priričnik u DOC formatu