HILK 2012 „TIM-OK“
april 24, 2012
HIZA 2012
oktobar 18, 2012
Prikaži sve

Utisci sa HILK 2012 „TIM-OK“

 

Zastava izvidjackog saveza Hrišćanski izviđački kamp Jugoistočne evropske unijeOd 2-9. jula u okolini Zaječara održan je hrišćanski izviđački letnji kamp u organizaciji Jugoistočne evropske unije. Oko 140 učesnika pristiglo je iz mnogih krajeva Srbije i Makedonije. Odredi i učesnici iz Makedonije, Alibunara, Crvenke, Novog Sada, Bačke Palanke, Beograda, Subotice, Negotina i Bora pristigli su u ponedeljak 2. jula i odmah  pristupili postavljanju šatora. Kamp je zvanično otvorio sekretar Glavnog odbora JIEU Igor Bosnić presecanjem konopca.

Tokom ovog sedmodnevnog druženja izviđači su učestvovali u brojnim društvenim aktivnostima, bogosluženjima, teorijskim i praktičnim savladavanjima novih veština. Oni koji su se pripremili za polaganje testova  iz čvorologije, signalizacije i drugih veština, imali su priliku da steknu nove činove, a u Hrišćanski izviđački savez primljeno je 9 novih izviđača.

Otvaranje kampa 1 Hrišćanski izviđački kamp Jugoistočne evropske unijePosebnu radost priredilo je krštenje troje madih izviđača koji su odlučili da zavet sa Gospodom učine u subotu 7. jula u reci Timok. Tom prilikom, nakon krštenja, svoju želju da krenu njihovim stopama izrazilo je više od 30 mladih koji će, verujemo u međuvremenu ili već na sledećem izviđačkom kampu i sami učiniti zavet sa Gospodom krštenjem.

Veliki teret organizacije kampa podnele su vođe izviđačkih odreda i njihovi saradnici koji su svim srcem uz nesebično angažovanje, veliki trud i utrošeno vreme maksimalno doprineli da ovaj kamp ispuni svoju svrhu, i zato im se ovim putem zahvaljujemo. Blagoslovi druženja sa Gospodom i drugim mladima u prirodnom okruženju osećaće se ne samo do sledećeg izviđačkog kampa već i do kraja života.