Stvoreni da služimo – izviđački kamp u Makedoniji 2022

Računajte na mene – izviđački kamp 2023 – Šopron u Mađarskoj
jul 23, 2022
Izviđačko biblijsko iskustvo 2022/23. godine
oktobar 11, 2022
Prikaži sve

Stvoreni da služimo – izviđački kamp u Makedoniji 2022

Od 6. do 10. jula 2022. godine održan je Letnji kamp hrišćanskih izviđača iz Makedonije – HILK 2022 pod motom „STVORENI DA SLUŽIMO“. Kamp je postavljen u dvorištu „Edukativnog centra za zaštitu prirode“-s. Negrovo, Pehčevo.

 

Izviđači sa svojim vođama došli su iz nekoliko gradova iz Makedonije: Veles, Negotino, Skoplje, Kavadarci. Tokom ovih pet dana, izviđači su proveli blagosloveno vreme družeći se kroz razne igre, učeći nove veštine – vezivanje različitih vrsta čvorova, ali i kroz različite vrste radionica koje je organizovao Edukativni centar. Kroz ove radionice izviđači su naučili kako da neguju i čuvaju prirodu, recikliraju i koriste stare predmete od stakla, drveta, papira i prave korisne nove predmete.

 

Predsednik opštine Pehčevo je 9. jula (subota) posetio kamp sa nekim od svojih kolega. Izrazili su punu podršku kampu i počastili izviđače kroasanima i sokom. Tom prilikom, kao zahvalnost na podršci koju smo imali sa njihove strane, poklonili smo im bluzu sa motom i logom izviđačkog kampa.   Zahvaljujemo Bogu za prelepe trenutke provedene u ovom kampu i za Njegovo vođstvo tokom ovih pet dana, gde su izviđači ne samo stekli nove veštine i znanja, već su se i duhovno izgrađivali kroz proučavanje Božje Reči – Biblije.

 

Zahvaljujemo Bogu za prelepe trenutke provedene u ovom kampu i za Njegovo vođstvo tokom ovih pet dana, gde su izviđači ne samo stekli nove veštine i znanja, već su se i duhovno izgrađivali kroz proučavanje Božje Reči – Biblije.