Postanite kum novoj izviđačkoj igri

HIO „Merkati“ proslavili svoj prvi rođendan
12 фебруара, 2011
Kako da naučim Morzeov kod
21 фебруара, 2011

Upravo je izašla nova izviđačka igra sa kartama. Igra uz koju ćete moći i da se družite i da naučite mnogo toga. Ova igra još nema ime i iz tog razloga pozivaju se svi da daju svoje predloge za ime ove igre u narednih dve sedmice. Nakon toga još sedmicu dana biće otvoreno glasanje za nekoliko najčešćih predloga. Ime bi trebalo da bude interesantno, jedinstveno (ne kao npr. „Izviđačka igra sa kartama“) i da odrazi suštinu igre.

Da bi to mogli što bolje i kreativnije uraditi, u narednih dve sedmice ćete moći da skinete plan za karte koje možete odštampati, iseći i igrati se sa njima.

Planovi za standardnu veličinu karata mogu se skinuti ovde

Planovi za mini karte mogu se skinuti ovde

Pravila za igranje igre mogu se skinuti ovde

Nakon završetka glasanja biće postavljen novi pravilnik za igru i plan kako da se napravi kutijica za karte. Predlažem da se sve ovo pravi od hamer papira. Ja sam koristio 8 A4 hamer papira za komplet mini karata i 2 A4 hamer papira za pravljenje kutijice. Ukoliko želite da odštampate standardnu veličinu, trebaće vam 16 A4 papira. Karte sam štampao na InkJet štampaču jer moj laserski štampač nije hteo da štampa na hameru. Pretpostavljam da bi najbolji rezultati bili ukoliko se uradi na foto papiru koji je malo skuplji.

Što se tiče zaštićenosti ove igre, Hrišćanski Izviđački Savez zadržava sva intelektualna prava za proizvodnju ove igre. Ukoliko neko želi da odštampa za sebe ili za svoj odred ovu igru, to može slobodno da učini, ali je zabranjeno da se zarađuje prodajom ove igre.

Svoje predloge za ime igre možete staviti u komentar za ovu vest na facebook stranici HISa ili ispod ovog članka u komentarima. Svi predlozi su dobrodošli i ne ustručavajte se!