Održano takmičenje Izviđačkog biblijskog iskustva 2023.

Izviđačko biblijsko iskustvo 2022/23. godine
oktobar 11, 2022
Utisci sa internacionalnog kampa u Šopronu u Mađarskoj
oktobar 7, 2023
Prikaži sve

Održano takmičenje Izviđačkog biblijskog iskustva 2023.

Izviđači iz celog sveta uče napamet stihove, poglavlja i knjige Biblije kao deo Izviđačkog biblijskog iskustva. Ove godine zajedno smo čitali i učili Jevanđelje po Jovanu.

Takmičenje u stečenom znanju održano je u Beogradu 11. marta 2023. godine. Na takmičenju je bilo prisutno 7 timova iz 6 izviđačkih odreda (HIO Veverice iz Subotice, HIO Labudovi iz Bačke Palanke, HIO Orlovi iz Bora, HIO Vukovi iz Podgorice, HIO Gofer – 2 tima iz Skoplja i HIO Lavovi iz Negotino). Prema pravilima takmičenja tim se sastoji od 2-6 članova koji zajednički odgovaraju na postavljena pitanja. Timovi se ne takmiče međusobno već u odnosu na postavljeni cilj. Tim koji dobije najviše poena zauzima 1. mesto, timovi koji imaju više od 90% tačnih odgovora od broja poena tima koji je osvojio najveći broj poena, takođe zauzimaju 1. mesto. Drugo mesto zauzimaju timovi koji imaju 80-90% poena tima koji je zauzeo 1. mesto, a treće mesto zauzimaju ostali timovi.

Na ovogodišnjem takmičenju 1. mesto osvojio je tim HIO Vukovi iz Podgorice, 2. mesto tim HIO Gofer iz Skoplja, dok su se ostali timovi našli na trećem mestu. Tim HIO Vukovi iz Podgorice se plasirao za takmičenje sledećeg nivoa koje će se održati u Atini 16. aprila 2023. godine i na kojem će biti prisutni timovi iz velikog broja evropskih država i šire.