Najveći sastanak Izviđača upućuje izazov da se “pobede divovi”

Udžbenici za 2011. godinu
15 маја, 2011
Novi YouTube kanal
6 јуна, 2011
Prikaži sve

Najveći sastanak Izviđača upućuje izazov da se “pobede divovi”

Izviđački kamp Inter-američke divizijeTreći sastanak Izviđača u Inter-američkoj diviziji Crkve adventista sedmog dana bio je najveći omladinski događaj do sada na toj teritoriji.

Više od 20,000 Izviđača, vođa i pratilaca iz 21. regije učestvovalo je u misionskim projektima, aktivnostima, časovima, takmičenjima, muzičkim i dramskim prezentacijama tokom 5 dana.

Tokom završnog programa Bendžamin Karbalo, sekretar za mlade u Inter-američkoj diviziji, podsetio je Izviđače da ostanu verni Bogu. Njegova poruka odjekivala je temu sastanka, “Pobedimo divove,” koja je zasnovana na starozavetnoj priči o Davidovoj pobedi nad Golijatom.

Izviđači marširajuPredsednik divizije Izrael Lejto pozvao je mlade govoreći, “Ovaj sastanak je platforma za lansiranje novog života, sa više posvećenosti, više molitve i više ubeđenja Isus može sve da savlada dok pobeđujete divove u svom životu.”

Program se završio sa svečanošću primanja više od 1,000 novih Izviđača, paradom nacija, molitvenim sastancima probuđenja, predstavom folklora, vatrometom i više od 260 krštenja.

U budućnosti će se ovakav sastanak Izviđača održavati svakih pet godina.

Izvor:  Inter American Division/ANN