Prvi unijski izviđački kamp (HILK 2010)

HILK 2010
oktobar 12, 2010
Drveće
novembar 24, 2010

Daleko od gradske vreve, 29 km udaljeno od Vršca, selo Šušara smešteno je na peščanim dinama ruba deliblatskog peska. Iako je najmlađe u opštini, poznato je duže od jednog veka po tome što je među prvim mestima u Evropi dobilo vodovod, čak četiri godine pre Pariza. Topao prijem meštana koji ovde žive, posebna je priča koja je ostavila utisak na sve učesnike Hrišćanskog izviđačkog letnjeg kampa, tzv. HILK-a. Ovakav kamp je, po prvi put, organizovalo omladinsko odeljenje naše Unije, u cilju podrške i ohrabrenja Hrišćanskom izviđačkom savezu i svima onima koji vole Boga, ljude i prirodu.
Period od 11-17.07.2010. je, na žalost sviju nas, proleteo kao san, ali ostaće u sećanjima mnogih kao posebno osmišljeno i pripremljeno vreme posvećeno neposrednom i opuštenom druženju, novim poznanstvima, savladavanju raznih izviđačkih veština, sportu, duhovnom poučavanju i donošenju novih životnih odluka. Shvatili smo – kako reče jedan od učesnika – šta znači živeti po Božjim pravilima i da nam prava borba za nebo tek predstoji.
Želja svih nas je da se ponovo sretnemo, vidimo i radujemo, a vas pozivamo da nas podržite i da nam se pridružite. Pozdravljamo vas izviđačkim pozdravom: HIP HIP HURA!

Slađana Madalanović Dimitrijević – Bor