50 prevedenih veština za izviđače
januar 25, 2015
HILK 2016 – Smederevska Palanka
maj 8, 2017

Posle 4 godine od prvog HILKa (Hrišćanskog Izviđačkog Letnjeg Kampa), ravnice Vojvodine nas opet dočekuju sa dobrodošlicom. U prelepom krajoliku Bačke Topole sa lepim jezerom, šumarkom i bogatom kulturom mesta ovog leta održaće se kamp za poletarce, izviđače i skaute Hrišćanskog Izviđačkog Saveza u periodu od 23. do 28. juna 2015.

ostrvo_na_jezeru

Lokacija za kamp se nalazi na kilometar od gradića Bačke Topole koji se nalazi na glavnoj pruzi od Beograda prema Pragu i 2km zapadno od autoputa Beograd – Subotica. Skroz do kampa ima pristup asfaltom. U blizini kampa se nalazi jedno od najpopularnijih jezera vojvodine sa ostrvom u sredini kojem se pristupa preko spruda. Na par kilometara nalazi se i poznata ergela „Zobnatica“ koje će takođe biti i mesto za jednodnevni izlet.

Ove godine hrana će se kuvati u zajedničkim kazanima ali će izviđači i dalje biti grupisani po odredima. To znači da svako ko je zainteresovan da prisustvuje kampu treba da se prijavi kod svog vođe odreda. Ukoliko neko nije aktuelni član izviđačkog odreda HISa a želeo/la bi da učestvuje na kampu, može najkasnije do 13.05.2015 u 8:00 (sreda) da pošalje molbu u tu svrhu vođi izviđača za HIS Gagić Miroslavu. Isto važi i za roditelje. Ukoliko neko od roditelja ili odraslih koji nisu izviđači, želi da prisustvuje na kampu treba da napiše molbu Gagić Miroslavu u kojoj će, osim osnovnih podataka, navesti i sledeće podatke: Koju ima struku, koje radno iskustvo ima, da li ima položen vozački ispit, da li bi imao vozilo na kampu, na koje načine je spreman da pomogne u organizaciji i/ili sprovođenju poslova oko kampa. Još jednom ponavljam da je rok za prijavu zainteresovanih koji još nisu izviđači, nisu uplatili članarinu ili su roditelji dece, da je rok za prijavu 13.05.2015. u 8:00.

Više informacija će biti dostupne nakon 13.05.2015. Za sva pitanja možete se obratiti vašim vođama odreda ili vođi izviđača HISa, Gagić Miroslavu.